Individualna terapija zvukom

Individualna terapija zvukom je osnovni ZEN SOUND tretman s Peter Hess® zvučnom masažom i Peter Hess® zvučnim zdjelama. Tretman ciljano potpomaže liječenje i proces oporavka te pospješuje revitalizaciju klijenta na izvornoj razini bića svojim blagim harmoničnim tonovima i vibracijama.

Uz prethodnu konzultaciju klijentima preporučamo kuru od 5 tretmana, što se u praksi pokazalo dovoljnim za pokretanje procesa ozdravljenja i revitalizaciju.

Posebnost ovog tretmana jest u doživljaju i iskustvu, kao i alatima koji klijentima pomažu i nakon završetka same terapije, gdje je naglasak na unutrašnjoj snazi čovjeka i odgovornom življenju.

Više na ZEN SOUND web stranicama
ZEN SOUND individualni tretmani uključuju:
ZEN SOUND
ZEN SOUND i Peter Hess® zvukoterapija Komplementarna metoda liječenja i oporavka www.zensound.co.uk
Primjena ZEN SOUND individualnih tretmana:
 • bolovi u leđima, oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis
 • probavne smetnje
 • srčani problemi
 • neplodnost, impotencija i niski seksualni nagon (rad u paru)
 • menstrualni problemi
 • slaba cirkulacija i protok limfe
 • oporavak nakon moždanog udara ili kemoterapije
 • poboljšanje imunološkog sustava
 • upravljanje kroničnom boli
ZEN SOUND koordinirani tretmani:
 • mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja
 • neurološki poremećaji i degenerativni poremećaji mozga

ZEN SOUND zvučne masaže

s Peter Hess® zvučnim zdjelama

ZEN SOUND zvučna masaža koristi sve metode Peter Hess Instituta® i njenog autora njemačkoga fizičara Petera Hessa, koja već 30 godina pruža izniman komplementarni model liječenja i oporavka. Učinkovitost zvučne masaže kao znanstveno dokazane metode ima izniman utjecaj na naše cijelo tijelo jer je njeno temeljno područje djelovanja “masaža” stanica tijela, što je ujedno i njena osnovna prednost nad ostalim komplementarnim metodama oporavka i liječenja.

Ovaj tretman putem zvuka i vibracije na vrlo neinvazivan način oslobađa klijenta od spona koje sprječavaju unutrašnje mehanizme iscjeljivanja i revitalizacije. Pošto govorimo o zvučno-vibracijskom tretmanu, tijelo koje je sačinjeno od 50-75% vode osigurava dopiranje zvučnih valova do svake stanice donoseći harmoniju i povratak u izvorno stanje. Zbog tako efikasnog učinka na cjelokupno tijelo dovodi klijenta u stanje duboke opuštenosti u kojem lako dopire do neiskorištenih potencijala; pokreće se proces samoizlječenja i detoksikacije.

Osobama dobrog zdravlja zvučna masaža podržat će razvoj unutarnjeg sklada i dati im energiju i snagu za dnevne zadatke; kreativnost i produktivna energija dobit će nove impulse.

Osobama narušenog zdravlja zvučna masaža donijeti će olakšanje od bolova i problema koje uzrokuju svakodnevni stres, brige i tjeskobe, a na fizičkoj razini pokreće se snažan proces oporavka i samoizlječenja.

Terapijska zvučna masaža

s Peter Hess® zvučnim zdjelama

(Trajanje 60min)
Terapijska zvučna masaža ima naglasak na poticanje procesa liječenja i oporavka. Kod kliničkog liječenja ubrzava oporavak, ublažuje bol i dodatno potiče mehanizme samoiscjeljenja. Pospješuje detoksikaciju organizma, te jača imunološki sustav.

Primjena terapijske zvučne masaže:
 • bolovi u leđima, oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis,
 • probavne smetnje,
 • srčani problemi,
 • neplodnost, impotencija i niski seksualni nagon,
 • menstrualni problemi,
 • slaba cirkulacija i protok limfe,
 • oporavak nakon moždanog udara ili kemoterapije,
 • poboljšanje imunološkog sustava,
 • upravljanje kroničnom boli.

Revitalizirajuća zvučna masaža

s Peter Hess® zvučnim zdjelama

(Trajanje: 45min)
Revitalizirajuća zvučna masaža poboljšava cjelokupno stanje klijenta i usklađuje tijelo, um i duh, što su ujedno i ključni aspekti zdravlja u holističkom smislu kao i temelj za osjećaj radosti, zadovoljstva te nezavisnog i stvaralačkog života. Pospješuje detoksikaciju organizma, te jača imunološki sustav.

Primjena revitalizirajuće zvučne masaže:
 • wellness i opuštanje (kozmetički, mini face-lifting, upravljanje stresom),
 • profesionalni sport (elastičnost mišića, koordinacija, fokus, upravljanje zamorom mišića),
 • unutarnji mir, samopouzdanje,
 • osjećaj blagostanja i ljepote.

ZEN SOUND vježbe svjesnog disanja

s Peter Hess® zvučnim zdjelama

(Trajanje: 45min)

Dio individualnog antistresnog programa, vježbe svjesnog disanja namijenjene su brzom i učinkovitom oslobađanju od “burn-out” sindroma i stresa, te brzoj revitalizaciji i snažnoj detoksikaciji cijelog organizma.

Program je prvenstveno namijenjen klijentima poslovne orijentacije koji se uslijed užurbanog načina života ne stižu opustiti i oporaviti od dnevno akumuliranog stresa. Takva stanja često počinju s naizgled bezazlenim simptomima kao što su osjećaj zamorenosti i bezvoljnosti, manjkom koncentracije, kreativnosti i osjećajem iritabilnosti. Dugoročna izloženost stresu bez adresiranja osnovnim problema dovest će cijeli organizam do krajnjih granica izdržljivosti koje mogu imati razarajući efekt na životnu dinamiku klijenta.

Ovaj ekskluzivan program jedinstven je na ovom području i namijenjen je održavanju životne vitalnosti gdje uz općepoznate dobrobiti svjesnog disanja, ovaj program ponuditi jedinstven set vježbi koje vode ka harmonizaciji uma i tijela. Vježbe su usmjerene ka detoksikaciji, oslobađanju od dnevnog stresa i ojačavanju svjesnosti o tijelu što rezultira otpuštanjem napetosti, osjećajem radosti, kreativnosti, nezavisnog i inspirativnog načina življenja.

ZEN SOUND zvučne meditacije (zvučna putovanja)

s Peter Hess® zvučnim zdjelama i Tam-Tam gongom

(Trajanje: grupa 60min ili individualno 60min)

Kao grupni ili individualni tretman iznimno djelotvorno se pokazuje u ciljanoj revitalizaciji i oporavku. Vođena meditacija koja pospješuje izvrsnost djelovanja, pronalaženje rješenja, koncentraciju i kreativnost čak i do 60% (na temelju povratnih informacija od skoro 200 ispitanika, od kojih je 80% osjetno uočilo razliku već od prvog tretmana).

Konzultacija je potrebna kako bi se program prilagodio individualnim ili potrebama grupe.

Mario Blažević
Peter Hess® zvukoterapeut
+385 (0)91 927 0005
info@zensound.co.uk
www.zensound.co.uk

Klinička primjena terapije zvukom po metodi Petera Hessa®

Povratak na Zvukoterapiju