Joga

Joga je svjesnost ljepote Trenutka.

Na satovima joge, svjesnim disanjem u joga položajima, otkrivamo naša unutrašnja stanja i blokade koje priječe slobodan protok energije. Svakodnevan stres, nervoza napetosti odvlače pažnju od bitnog i spoznaje da smo u Jedinstvu s prirodom i njenim zakonima. Joga svojim holističkim prisupom donosi unutrašnju ravnotežu i mir. To nam pomaže da razumijemo svijet koji nas okružuje i ispravno djelujemo u trenutku.

Vježbajući asane (položaje) i pranajamu (disanje) omogućavamo tijelu gipkost i snagu, također i pročišćavanje emocionalnog i mentalnog stresa. Kroz vježbe koncentracije i meditacije dajemo našem biću mir i sabranost.

Vježbajući jogu dolazimo k Sebi.

Sve informacije za individualne i grupne oblike joge možete dobiti na 091 592 9343 – instruktorica Sunčana.

Sunčana je certificirana instruktorica joge. Jogom se bavi 25 godina. Usavršavala se u Europi i višemjesečnim boravcima u Indiji u učilištima Joge. Ljubav prema vježbanju razvila je na studiju muzike otkrivši da joga pomaže u psiho-fizičkoj pripremi kod dugotrajnih vježbanja za koncert i prilikom samog nastupa. Pravilno držanje tijela, čvrsti ali elastični mišići te potpuno pravilno disanje pomažu mentalnoj sabranosti koja je neophodna da bi izrazili muziku iz naše duše.
U nastavku pogledajte Joga program u Sankalpa Centru: