Egoscue

Naša tijela imaju savršen dizajn i uvijek se mogu vratiti u stanje zdravlja bez boli i ograničenja.

Što je Egoscue?

Egoscue metoda je tehnika vježbanja za otklanjanja mišićno-koštane boli, vraćanje funkcionalnosti i neutralne posture. Metoda se sastoji od niza jednostavnih vježbi, pokreta i laganog istezanja s kojima se popravlja tjelesno držanje i time direktno utječe na simptome boli.

Metoda se zasniva na osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tijela, činjenicama da tijelo funkcionira kao cjelina, da mišići povlače kosti, te ako mišići izgube ravnotežu naš kostur više nije u neutralnom položaju što je osnovni uzrok problema i boli.

Kome je namijenjena?

Egoscue metoda je oblik posturalne terapije namijenjena osobama koje imaju problema s boli u leđima, kukovima, koljenima, stopalima, ramenima, vratu ili drugim dijelovima mišićno-koštanog sustava.

Egoscue terapija namijenjena je svima koji su spremni prihvatiti odgovornost za svoje tijelo i zdravlje, te pravi uzrok boli riješiti uz pomoć jednostavnog programa vježbanja koji se sastoji od laganih pokreta i istezanja.

Egoscue terapija je prilagođena i pripremljena za sportaše, amatere i profesionalce, koji se bore sa posljedicama sportskih ozljeda, ili jednostavno žele poboljšati svoje tjelesne sposobnosti.

Što su Egoscue vježbe?

Egoscue vježbe su posebno osmišljeni pokreti i položaji kojima se vraća mišićna funkcionalnost i osnovni noseći zglobovi dovode u neutralan anatomski položaj. Egoscue vježbe određuje se kroz terapiju za svaku osobu individualno. Osnovni faktori za određivanje vježbi su simptomi, disfunkcionalnosti, sposobnosti osobe i vrijeme koje osoba može izdvojiti za izvođenje e-vježbi.

Osnovna razlika od drugih stilova vježbanja je u posebno osmišljenom nizu vježbi u kojem svaka vježba priprema tijelo za drugu vježbu, tijelo se promatra kao cjelina, te kako će pojedina vježba utjecati na tijelo.

Ukoliko smo potaknuli vaš interes za Egoscue terapiju predbilježite se na kontakt 099 488 4844.

Više informacija o našem radu pročitajte na Portalu pokretom do zdravlja.

U nastavku pogledajte Egoscue program u Sankalpa Centru: