Individualna Egoscue terapija

Egoscue terapija provodi se kroz ciklus od 30 dana, a provodi je terapeut. Na početku ciklusa potrebno je prikupiti podatke vezane uz simptome, analizirati tjelesnu posturu i izvršiti funkcionalne testove. Uz pomoć tih činjenica sastavlja se program e-vježbi koji nazivamo “meni”. Nakon što osoba nauči pravilno izvoditi e-vježbe, svoj “meni” samostalno izvodi svakodnevno u vlastitom domu 14 dana. Nakon tog perioda ponovno se prikupljaju nove informacije vezane uz promjene stanja i izmjenjuju e-vježbe. Nove vježbe izvode se idućih 14 dana. Po potrebi ciklus se ponavlja.

1 ciklus = 30 dana
Prikupljanje podataka
Prvi meni
Drugi meni

U jednom ciklusu osoba dolazi tri puta u studio za vježbanje:

  1. Dolazak: prikupljanje informacija, analiziranje posture, izvođenje funkcionalni testovi (60 min.)
  2. Dolazak: učenje i izvođenje Egoscue vježbi (60 min.)
  3. Dolazak: izmjena i učenje novih Egoscue vježbi (60 min.)

Analiziranje posture i e-vježbe

Analiziranje posture obavlja se kroz fotografiranje osobe u stojećem položaju. Za to je potrebno da osoba nosi odjeću u kojoj će biti vidljiva ramena, koljena i stopala. Odjeća ne smije biti preširoka i skrivati formu tijela. Za učenje i izvođenje e-vježbi odjeća treba biti lagana i ne smije ograničavati tijelo u pokretu. Po uputama terapeuta potrebno je nositi laganu obuću.

Nakon što osoba nauči kako izvoditi pravilno e-vježbe dobiti će detaljno ispisane upute s tekstualnim i slikovnim objašnjenjem za samostalno izvođenje e-vježbi u svom domu. Kroz trajanje ciklusa polazniku je dostupan terapeut za sva pitanja vezana uz e-vježbe ili terapiju.

Ukoliko smo potaknuli vaš interes za individualnu Egoscue terapiju predbilježite se na kontakt 099 488 4844.

Kako izgleda individualna Egoscue terapija možete pogledati na ovom linku:

Više informacija o našem radu pročitajte na Portalu pokretom do zdravlja.

Povratak na Egoscue metodu