Željko Ribarić


Voditelj Sankalpa Centra
Egoscue terapeut
Pilates instruktor

Biografija

Željko Ribarić, prof., rođen je 1973. godine u Stuttgartu, diplomirao je 1999. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu sa specijalizacijom iz osnovnih kinezioloških transformacija (kondicijski trening). Iste godine upisao je poslijediplomski studij iz Kineziologijskih znanosti u Zagrebu i 2000. godine obranio je temu magistarskog rada iz područja aerobike. U razdoblju od 2001.-2006. godine bio je vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu na katedri Kineziološka rekreacija.

Još za vrijeme studiranja ( od 1995. godine) počinje raditi kao instruktor aerobike i fitness-a, kako grupnih programa tako i privatnih, individulnih treninga. Do današnjeg dana radi kao privatni trener aerobike i fitnessa . Od 2000. godine do 2007. godine bio je suvlasnik, koordinator, instruktor aerobike i fitness-a u aerobic i fitness centru Kinezis.

Znatiželja i stalna težnja za usavršavanjem na području tjelovježbe 2003. godine dovodi ga u kontakt sa pilatesom. Pilates prepoznaje kao sveobuhvatan i cjelovit sustav vježbanja koji donosi mnogobrojne dobrobiti za zdravlje svake osobe. Od 2004. – 2005. godine radi u Zagrebu u New York pilates studiju kod Martine Jerant koja je bila jedna od prvih licenciranih pilates instruktora u Hrvatskoj(Stott pilates licencu stekla je u New York-u). U New York pilates studiju stječe znanja i radi kao matwork i mashinework instruktor. Istovremeno se educira pri Udrugi pilates instruktora (UPI- Asja Petersen, Orlando Lopac) u razdoblju od 2004.-2009.godine gdje polazi i polaže edukacije iz basic, intermediate i advance matwork.

2005. godine otvara Joga i pilates centar Sankalpa(danas Sankalpa centar) gdje radi kao matwork i mashinework instruktor, egoscue terapeut, i kao voditelj centra. U centru objedinjuje sva znanja i spoznaje koje je stekao kao instruktor aerobike, fitness-a, pilatesa, egoscue terapije, shiatsu terapije, i znanja i spoznaje koja je stekao i koja još uvijek stječe i koje će nastaviti stjecati na polju osobnog i organizacijskog razvoja.

Potreba za osobnim razvojem dovodi ga do škole za osobni i organizacijski razvoj Sentia Int u skolpu koje prolazi edukaciju za Body Self trenera. Body Self je program osobnog razvoja, pravilne prehrane i vježbanja (www.sentia.hr). Početkom 2009. godine postaje Body Self trener i vodi Body Self program u Zagrebu sljedeće dvije godine. Isto tako 2009. godine polazi Aoec ( Academy of Executive Coaching –Croatia, treća generacija) i stječe Intermediate Diploma in Executive Coaching koja je međunarodno priznata. Radi kao Life Coach i Executive Coach. Kao coach kroz razgovor pomaže klijentu u osvještavanju njegovih potencijala i pomaže u pronalasku odgovora na pitanja osobnog, procesnog i organizacijskog karaktera u privatnom i poslovnom životu. U sklopu Sentia Int polazio je i Tuning akademiju ( prva generacija ) gdje je učio metode i procese kojima se usklađuje, uravnotežuje i unapređuje osobnost čiji je rezultat bolje, lakše i efektivnije funkcioniranje u osobnom životu i na poslu.

Od kraja 2011. godine do sredine 2013. godine polazi prvi i drugi stupanj shiatsu studija osposobljavanja i usavršavanja prema Tradicionalnoj kineskoj medicini kod učiteljice Vesne Ljubičić u učilištu Biovizija.

Krajem 2013. godine i početkom 2014. godine završava početni i napredni seminar za Egoscue terapeuta pri udruzi Pokretom do zdravlja iz Osijeka. Egoscue metodu prepoznaje kao uspješnu metodu za otklanjanje mišićno-koštane boli. U suradnji sa udrugom Pokretom do zdravlja iz Osijeka otvara potkraj 2014. godine podružnicu Pokretom do zdravlja u Zagrebu u kojoj radi kao voditelj podružnice. U sklopu Sankalpa centra radi kao individualni i grupni egoscue terapeut.

Posvećen je svakodnevnom učenju i osobnom razvoju.

Telefon: +385 (0)98 904 5176
Adresa: Ul. Augusta Šenoe 27 (2. kat), 10000 Zagreb
Email: info@sankalpa.hr
Web: www.sankalpa.hr
Facebook: Facebook.com/SankalpaCentar